mars

16

Utökade möjligheter med vår trådlösa datalogger

Vår trådlösa datalogger DL141E har en prestanda som normalt endast finns att få bland datainsamlingskort. Exempelvis har DL141E dubbla 16-bitars A/D-omvandlare med samplingsfrekvens upp till 30 kHz, erbjuder upp till 8 kanaler, kan arbeta både i realtid och som logger med plats för upp till 256 000 mätvärden samt kommunicerar trådlöst med Bluetooth även i störande miljöer med en räckvidd upp till över 100 m.

En vidareutvecklad programvara utökar nu möjligheterna ytterligare och öppnar dörren för fler avancerade mät- och loggningsapplikationer. Exempelvis medföljer ett antal ”Presets” för många vanliga mätapplikationer, som underlättar valet av inställningar. Det går också att skapa egna ”Presets” för återkommande mätningar. Vidare har en in- och utloggningsfunktion lagts till samt bl.a. möjlighet till valfritt antal decimaler.

Teknisk beskrivning

Dataloggern DL141E kombinerar en mätvärdesloggers egenskaper att kunna programmeras till att logga och lagra mätvärden med mätkortens prestanda att exempelvis sampla med hög upplösning och samplingsfrekvens. Enheten är utvecklad för trådlös mät- och övervakning i tuffa industrimiljöer; det kan handla om mätning i rörlig utrustning, på höga höjder, i störfält, etc. Både analoga och digitala givare kan anslutas, med möjlighet till spänningsmatning av givare via enheten. All datakommunikation sker trådlöst. Inställningar och hantering av mätdata kan göras i ett medföljande applikationsprogram för datorer eller med applikationsprogram för s.k. smartphones. Det går också att kommunicera med enheten via terminalkommandon i egna programapplikationer. Det är mycket lätt att komma igång med enheten och den medföljande programapplikationen.

– 8 analoga ingångar (single-ended) eller 4 analoga ingångar (differentiella) alternativt 4 analoga ingångar (single-ended) + 2 analoga ingångar (differentiella)
– Inspänningsnivåer 0…5 V, 0…10 V, 0…25 V, +/- 2,5 V, +/- 5 V och +/- 12,5 V
– Strömmätning 0-20 mA eller 4-20 mA (option)
– Ingångsimpedans > 500 kOhm
– 16 bitars upplösning (14 bitars effektiv upplösning)
– Sampling upp till 30 kS/s
– Lagringsminne på 256 000 mätvärden
– Pulsstyrd triggeringång alternativt mjukvarumässigt kommandostyrd
– Spänningsmatning i varje kontaktdon (ingångar)
– Matningsspänning 9…30 VDC
– Trådlös kommunikation via Bluetooth (räckvidd upp till över 100 m)
– Flera enheter kan kommunicera samtidigt på en och samma dator
– Kompatibel med olika utvecklingsmiljöer, t.ex. NI LabView, C++, m.fl.
– Loggdata tidstämplas och skrivs till en textfil (läsbar i exempelvis Excel)
– Kraftiga magnetfötter för enkel och snabb fixering
– Helkapslad i robust aluminiumlåda med kontaktdon
– Dimensioner: 180 x 110 x 36 mm (lådans mått)
– Kapslingsklass upp till IP67 (option)
– DIN-skenehållare (option)

Med ett särskilt anpassat mjukvarupaket blir det möjligt att utföra mängder av kvalificerade mätningar utan programmeringskunskaper. Exempel på mätningar är schemalagd mätvärdesloggning, intermittent loggning eller ”realtids”-mätning. Det finns grafiska funktioner som utför kurvplottning med mängder av grafverktyg för olika former av analys. Mätdata sparas ned i textfiler för t.ex. inläsning i Excel. Andra användbara funktioner eller verktyg är snabbkalibrering, realtidsplottning, watchdog för datainsamling, filter, etc. Det finns också ett antal olika separata applikationsprogram tillgängliga.

Kontakta oss för mer information på info@bluecenter.se

RSS Feed

« | »